Kati Pylkkänen, "2nd generation teacher"

Olen 40+ vuotta ja alkuperäisen pilates metodin vankkumaton kannattaja ja pilatesopettaja. Olen ohjannut liikuntaa noin 25 vuotta ja viimeiset 12 vuotta keskittynyt pilatesohjaukseen. Minulla on takana kaksi kokonaisvaltaista pilateskoulutusta USA:sta ja viimeisenä valmistuin ensimmäisenä Suomessa Jay Grimesin ”The Work” koulutuksesta marraskuussa 2015. Koulutukseltani olen myös liikunnanohjaaja ja urheiluhieroja sekä minulla on Bachelor of Hospitality Management englanninkielinen AMK tutkinto. Tällä hetkellä opiskelen liikuntalääketieteen aineopintoja Itä-Suomen yliopistossa.

 

Aloitin pilatesharjoittelun vuonna 2003. Imin oppia maailmalta ja 2006 aloitin ensimmäisen pilateskoulutuksen New Yorkissa. New Yorkin koulutuksen jälkeen avasin CoreSport Pilates Studion Rovaniemelle vuonna 2010. Hankin ensimmäisenä pilates studiona Suomessa alkuperäismitoituksen mukaiset Gratzin laitteet, jotka valmistetaan Yhdysvalloissa.

 

Haluan oppia parhaimmilta ja niin lähellä alkuperäistä metodia kuin mahdollista. Lopulta, vuonna 2011 päädyin Mary Bowenin ja muiden mutkien kautta Los Angelesiin Vintage Pilates studioon Jay Grimesin luo. Jay on. ns. 1st generation teacher eli hän oli metodin kehittäjän Joseph Pilateksen oppilas ja hän myös ohjasi Pilateksen studiolla New Yorkissa 60-luvulla. Jayn tapaaminen ja hänen opissa harjoittelu on ehdottomasti pilatesurani tärkein ja merkityksellisin asia. Hänet tavattuani aloin ymmärtämään mistä pilateksessa oikein on kyse ja sillä tiellä olen edelleen. Vintagella harjoittelun myötä tajusin, että tarvitsen enemmän tietoa ja paremman oman pilatesosaamisen. Näin ollen aloitin systemaattisen ja tavoitteellisen harjoittelun kohti heidän tarjoamaa "The Work" koulutusta pian ensitapaamisen jälkeen.

 

Pilateksella on iso rooli arjessani. Harjoittelen säännöllisesti sekä otan yksityistunteja opettajiltani, jotta pysyn hyvässä kunnossa kaikin puolin ja tärkeimpänä, pidän pilateksen kehossani. Pyrin vierailemaan Jayn luona vuosittain ja osallistun hänen ja Vintage Pilateksen koulutuksiin aina mahdollisuuksien mukaan. Olen myös täydennyskouluttanut pilatesohjaajia Suomessa sekä tarjoan alkuperäismetodin mukaista pilatesohjaajakoulutusta.

 

Pilatesvuodet ovat opettaneet ennen kaikkea kehon kokonaisvaltaisen käytön ja sen merkityksen hyvinvointiin. Pilateksen avulla sain oman skolioosin tuomat lihaskireydet ja – epätapainot hallintaan ja selkäkivut jäivät historiaan. Itselleni pilateksen tuoma hyvä olo on voimaannuttavaa ja motivoivaa. Olen erittäin iloinen, että minulla on mahdollisuus tarjota pilatesta myös Kuopiossa. Se antaa uusia kokemuksia niin minulle kuin kaikille niille, jotka sitä rohkeasti kokeilevat! Pilateksen lisäksi liikuntaharrastuksiin kuuluu uinti ja tanssi. Tervetuloa pilateksen maailmaan!

 

Aitopilates © 2017